Tur firmalarının yeni gözdesi Giresun

EMITT 2017 Fuarında tur firmaları ile yapılan görüşmelerde bundan sonraki dönemde Giresun için birçok etkinlik yapılması kararı alındı. Özellikle Jolly Tur firması yetkilileri, Giresun’un otel yatak kapasitesini artırması, yöresel hediyelik eşya ürün satış kümelenmesi, şehiriçi araç trafiği ile yaylaların restorant ve tuvalet altyapılarına değinmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Tur firmaları ile yapılan görüşmelere, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu başkanlığında oluşturulan heyette Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner ile çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

EMITT Fuarında açılan stantlarda tur firmalarını ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmelerde Anı Tur yetkilisi Yurtdışı Kültür Turları Koordinatörü Hakan Öksel, "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Ordu-Giresun Havaalanı gerçekten müthiş bir yatırım oldu. Biz Ordu ve Giresun bölgesinde çalışmalarımızı çeşitlendirmeyi planlaya biliriz. Ancak bu noktada sizlerin samimi yaklaşımları bizim planlarımıza katkı sağlayacaktır. Giresun’un şehir merkezinde tur otobüsleri için durak yeri ve yöresel tarzda hediyelik eşya satış reyonları oluşturması gerekmektedir" dedi.

Tatilbudur.com firma yetkilisi Kültür Turları ve Transport Müdürü Şafak Türe, "Giresun ile her zamankinden daha iyi diyalog halindeyiz. İstanbul turlarının Giresun yaylaları ve Şebinkarahisar bölgesine yönelik yapılması için çalışmalarımız var. Yıl 12 ay bu etkinliği yapmak istiyoruz, ancak kış sezonunda düşük taleplerde sizlerin katkısını bekliyoruz. Maliyetler kış sezonunda olsun üzerimizden alınsın, otel fiyatları gibi promosyon uygulaması bekliyoruz" dedi.

Jolly Turizm firma yetkilisi Kültür Turları Departman Müdürü Kerem Gökçe; "Giresun’a 160 ın üzerinde tur düzenledik. Son dönemde Amasya üzerinden Şebinkarahisar, Kulakkaya-Kümbet bölgesinden Giresun’a bir rota çizdik ve başarılı olduk. Bu rotanın desteklenmesi ve eksiklerin giderilmesi halinde ciddi bir tur güzergahı oluşturarak Giresun-Ordu bölgesini Karadeniz’in Kapadokyası yapmayı planlıyoruz. Ben şahsen buna fazlasıyla inanıyorum. Geçmiş yıllarda Giresun’da yediğimiz trafik cezaları ve tur otobüslerine yönelik baskılar bizim belimizi büktü, şevkimizi kırdı. Biz Karadeniz’de yayla turizminin Trabzon ve Rize’den ibaret olmadığını göstermek adına Ordu-Giresun projelerini gündeme aldık. Giresun’a gittiğimizde karşılaştığımız sorunlardan biri yöresel yemekler. Bu konu aşılmalıdır. Yemeğe gelen bir turistin önüne çağ kebabı yada iskender ikram edilmemeli Giresun mutfağının zenginliği ön plana çıkartılmalıdır. Giresun döneri, Giresun vejeteryan mutfağı mutlak oluşturulmalıdır. Giresun’un kümelenme şeklinde yöresel düzeyde hediyelik eşya satış noktaları olmalıdır. Giresun sadece Kümbet’ten ibaret değildir. Ancak bu bölgenin ciddi bir yeniliğe ihtiyacı vardır. Yatak kapasitesinin Kümbet ve yöresinde yükseltilmesi, tuvalet ve restorant sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Kemençe müzesi gibi alanlar ve çevresinde hediyelik eşya satış yerleri oluşturulmalıdır. Bakırcı çarşısı var ama bakır işçiliği ve satışınız yok, buna çözüm bulunmalıdır. Bu küçük eksiklikler büyük sorunlar oluşturmaktadır. Biz Trabzon’a indirdiğimiz uçakları artık Ordu-Giresun havaalanına yönlendiriyoruz. Ve Karadeniz tur programını Ordu ve Giresun’dan başlatıyoruz. Jolly Tur olarak Giresun bölgesini ticari amaç olarak görmüyoruz ilk etapta, bunun için bizim şevkimizi kırmayın ve bizleri destekleyin verilen sözleri yerine getirin. Bektaş-Kümbet ve Kulakkaya bölgesi ağırlıklı turizm kümelenmesi altyapısı oluşturun. Giresun’un en önemli avantajlarından biri Trabzon ve Rize yaylalarına sadece sahilden giriş var iken, Giresun yaylalarına Şebinkarahisar üzerinden Amasya üzerinden ve sahilden geçişler mevcut. Bu tur firmaları için çok önemli bir avantaj" dedi.

Tatil.com yetkilisi Yurtiçi Kültür Turları Müdürü Hakan Kobal; "Giresun’da kaleye çıkış ciddi bir sorun. Tur otobüslerinin şehiriçi konaklama yerleri mutlak çözülmelidir. Giresun bu yılda tur programımızda ancak şehiriçi trafik sorunu ve turizme yönelik etkinlik alanları çoğaltılmalıdır” diye konuştu.

Tur firmaları ile ilgili yapılan görüşmeleri değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Gördüğümüz kadarıyla tur firmalarının Giresun-Ordu bölgesine ciddi projeleri var. Rize ve Trabzon bölgesinin Arap turistlere yönelmesi, yerli turistin Ordu ve Giresun’a yönelmesine vesile olmuş, bu süreç bizim için avantajdır. Eksiklerimizi gördük ve biliyoruz. Önümüzdeki günlerde firma yetkilileri ilimizi gelecekler ve toplantılar gerçekleştirecekler. Biz Giresun’un turizmden katma değer elde edebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve bu yönde çalışmalarımız artarak sürecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"