SP'nin Aylık Divan toplantısı yapıldı

Saadet Partisi İl Başkanlığı Aylık İl Divan Toplantısı Pazar Günü yapıldı. Toplantıya GİK üyesi ve İl Sorumlusu Bekir Demirkaya, İl Müfettişi Davut Tepeyurt, İl Başkanı Ömer Öztürk, İl Yönetimi, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ömer Öztürk, ekonomide çarkların dönmediğini ve yapılan hızlı trenlerin, karayollarının, köprülerin hayatı rahatlattığını ama sorunları çözmediğini söyledi. Öztürk; “Bu yapılan işler ülkemize ve devletimize güç katmıyor. Hangi yöne bakarsak bakalım ülkenin ciddi problemleri var. Sorunlar durmadan artıyor. Son rakamlara göre 3 milyon işsiz var. Ekonomi darboğazda çark dönmüyor. Herkes dönmeyen bu çarkı hissediyor. Borçlarını ödeyemiyor, alacağını tahsil edemiyor. Devletin de çarkı dönmüyor, sürekli açık veriyor. Bu çarkı kapatmak için sürekli borçlanılıyor. Bu ise faiz yükünü artırıyor. Dış ticaret açığımızı patlatıyor. Sattığımız ürünler ile aldığımız ürünler arasındaki fark son 14 yılda 700 milyar dolar oldu” eleştirisini getirdi.

İl Müfettişi Davut Tepeyurt ise yaptığı konuşmada, Milli Görüş hareketi olarak dünyada yaşanan gelişmelere duyarsız kalamayacaklarını ifade ederek, ekonomik anlamda ülkenin büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. 2016 yılı bütçesi için yapılan Maliye Bakanlığı toplantısında sadece bütçe açığı hususunda hedeflerin tutturulduğunu söyleyen Taepeyurt, “bu ise 2016 yılı için 29,3 milyar TL. olmuştur. Şimdi 2017 yılı için ise bütçe açığı hedefi ise tam 46,9 milyar TL. olarak belirlenmiştir. Bunun halk diliyle anlamı şudur, ‘Senin yıllık kazandığın para, yıllık giderlerini karşılamıyor’ Türkçesi bu. Yani sen her yıl zarar ediyorsun. Üstelik zararın her sene katlanarak artıyor. Peki her yıl kazancını artırdığına göre, giderin niye artıyor? Hani nerde denk bütçe? Her yıl artan bütçe zararı ile nasıl bir ekonomik şahlanış yapılacak Allah aşkına. Çare belli(!) Zararı kapatmak için daha fazla borçlan, daha fazla faiz ver. Rantiyeyi daha fazla zengin et” dedi.

Kapanış konuşmasında genel bir değerlendirme yapan GİK üyesi Bekir Demirkaya, ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasi ve ahlaki olarak kuşatılmak istendiğini, kısacası Sevr’i yeniden dayatmak istediklerini söyledi.  Demirkaya, bölgemizdeki bütün oyunların planlayıcısının İsrail olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bütün oyunun esas planlayıcısı İsrail’dir. Siyonizm Amerika’yı, Avrupa’yı, Rusya’yı kullanabilir. Bize Sevr’e benzeyen yeni bir harita dikte ettirmek istiyorlar, tıpkı Sevr anlaşmasında olduğu gibi. Bunun için birbirimize sırtımızı dayamamız gerekiyor. Onlara güvenemeyiz, biri sırtımızdan hançerlerler. Ancak Milli Görüş reçetesi ile bu geldiğimiz bu sıkıntılı durumları aşabiliriz. Şimdiye kadar yapılan bütün politikaların sil baştan edilmesi gerekiyor.  Milletimizin hamurunda var olan Milli Görüş kodlarına geri dönmemiz ve uygulandığı dönemde ekonomik, siyasi başarılar sağlamış olan Refah Partisi iktidarındaki politikaları hayata geçirmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde Yeni Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya hedeflerimize ulaşabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"