SP, "Çalışanlara zulmediliyor"

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Öztürk asgari ücrete yapılan zammı eleştirerek çalışanlara Zulmedildiğini söyledi. Saadet Partisinin savunduğu milli gelir ile hükümetin uyguladığı milli gelir arasında büyük farklar bulunduğuna dikkat çeken Ömer Öztürk, Üretimi dönük yatırımlarla ancak milli gelirin artabileceğini belirterek; “Hükümet ise uyguladığı ekonomik politikalarla, üretime dönük yatırım yapmadan hizmet sektörü ile milli geliri artırmayı savunmaktadır. Hizmet sektörü ile milli gelir artışı ancak borcu artırmadan başka bir işe yaramamakta ve gelir dağılımındaki adaletsizliği körüklemektedir” dedi.

Diğer yandan milli gelir artmasına rağmen, çalışanların gelirlerinin aynı oranda artmaması durumunda, çalışanlara zulüm edilmiş olacağını söyleyen Öztürk; “Refah-Yol hükümeti döneminde çalışanlara yapmış olduğumuz zamlar ve artışlar ortadadır. Bugün hala çalışanlar birazcık geçinebiliyorsa bizim o dönemde yaptığımız % 100 zamlar sayesindedir. Hükümetin 1404 lira olarak açıkladığı asgari ücretin kabul edilebilir hiç bir tarafı bulunmamaktadır” dedi.

Açıklanan asgari ücreti işverenlerin memnunlukla karşıladığına dikkat çeken Ömer Öztürk, neden AKP hükümetinin 14 yıllık iktidar döneminde hep işverenin memnun, işçinin de gayri memnun olduğunu belirterek; “sayın hükümet yetkilileri çıkıp bir açıklama yapsın. Niye her asgari ücret artışı sonrası işveren memnuniyet ifade edip imza atarken, işçi kesimi gayri memnun imza atmıyor? Niye sizin iktidarınızda işveren ‘yandım Allah’ derken paket üstüne paket açıklanıp işverenin derdine çare aranıyor da, işçi ‘yandım Allah geçinemiyorum’ dediği vakit ‘idare et’ deniliyor? Paket açıklanmıyor veya zam yapılmıyor. Size % 55 oy veren kesime sırtınızı dönüyorsunuz. İşveren, ihracatçı, bankalar gayet memnun, kar üzerine kar açıklıyorlar. Ama işçi, memur, emekli, çalışan memnun değil. Ülkemiz yaşanabilir ülkeler seviyesinin çok altında. Her yönüyle. Ama birileri bütün bunları görmezden geliyor. Malum meşhur bir laf var; ‘Tok Açın Halinden Anlamazmış” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"