CHP’den anayasa değişikliğine tepki!

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, TBMM’de görüşülmekte olan anayasa değişiklik teklifinin geçmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını açıkladı.

CHP Giresun İl başkanı Necati Tığlı, TBMM’de görüşmelerine başlanılan anayasaya değişiklik teklifinin geçmemesi için ellerinden gelecek her şeyi yapacaklarını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Tığlı” AKP'nin dayatmasıyla başlatılan "anayasa değişikliği" görüşmeleri sürüyor. CHP olarak biz bu yasaya tüm gücümüzle hayır demeye devam ediyoruz. Ülkemiz için bir dönüm noktası olan bu gündeme yönelik partimiz bir "çalışma takvimi" belirlemek için hafta sonu genel merkezimizde önce İl Başkanları Toplantısı, sonra Parti Meclisi Toplantısı, ardından da Milletvekilleri Toplantısı gerçekleştirdik. Daha etkin bir muhalefet yaparak, ülkemizi tek adamlığa, diktatörlüğe teslim etmeme kararlılığımızı pekiştirdik. Anayasa toplumsal uzlaşmadır. Ancak su an AKP bir bütün olarak, MHP de parçalanmış şekilde bu değişikliğe onay veriyor. Yani anayasa bir buçuk partinin isteği üzerine yapılıyor. Oysa bu şekliyle bu anayasa bu ülkenin sorunlarına yanıt vermiyor” dedi.

Tığlı açıklamasını şöyle sürdürdü ”Toplumsal uzlaşı olması gereken anayasa değişikliğinden toplumun büyük kesimi habersiz. CHP Meclis'teki görüşmelerin TRT'den canlı yayınlanmasını istedi ancak bu önerimiz kabul görmedi. Toplumun duyarlı kesimleri bu değişikliğin yanlışlığını anlatmak için sokağa çıkıyor ama malumunuz sert müdahalelere maruz kalıyor. Kısacası AKP yangından mal kaçırırcasına çarçabuk bu değişikliği Meclis'ten geçirmeyi, ülkenin geleceğini bir kişinin emrine sunmayı yeğliyor. CHP Anayasa Komisyonu'nda olduğu gibi simdi Genel Kurul'da da bu değişikliğin geçmemesi için mücadele edeceğiz. 24 Ocak'a kadar aralıksız görüşülecek olan anayasa değişikliğine "hayır" çıkması için dikkat çalışmalarımızı en etkin şekilde sürdüreceğiz. AKP'nin istediği ve MHP'nin yarısının desteklediği bu değişiklik hiç tartışmasız rejim değişikliğidir. Tek adamlık diktatörlüğüdür. Buna asla geçit vermeyeceğiz. Bu anayasa teklifi cumhurbaşkanına yasama, yürütme ve yargı alanında geniş yetkiler veriyor. Demokratik ve hukuk devleti yok sayılıyor. Böylece tarafsız ve bağımsız yargı taraflı oluyor. Oysa ülkemizin ihtiyacı olan; hukuk, demokrasi ve huzurdur. Biz inanıyoruz ki; bu Meclis kendisini sıfırlayacak bu değişikliğe geçit vermeyecektir. Halkımız kendisine en yakışan Parlamenter sistemden vazgeçmeyecek, Ulu önder Atatürk'ün bizlere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacaktır. Ülkemizi bölmeye yönelik olan bu değişikliğe asla müsaade etmeyeceğiz. Ne darbe, ne dikta, yaşasın tam bağımsız Türkiye. Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi ile yönetilmektedir. Toplum baskı altındadır. Böyle bir ortamda köklü bir anayasa değişikliği yapmak yanlıştır. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinden asla ödün vermeyeceğiz. Bu değişiklikle Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin başkanı olacaktır ki bu asla kabul edilir bir durum değildir. CHP olarak biz cumhuriyetten ödün vermeyeceğiz. Kararlıyız, başaracağız. AKP iktidarında ülkenizin her yerinde hafta geçmeden bombalar patlıyor, cinayetler işleniyor, insanlarımız can veriyor. Acı ve kederin yanı sıra ekonomik çöküntüler de çoğalıyor. Bunca sorun varken öncelik anayasa değişikliği, başkanlık sistemi değildir. Sorunlar diktatörlük rejiminde değil, demokratik rejimde çözülür. Demokratik sistemin güvencesi, Türkiye'nin sigortası olan CHP halkımızla el ele, omuz omuza ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"