Bektaşoğlu'dan Yeni Anayasa taslağına tepki

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de görüşmelerine başlanacak yeni anayasa tasarısının meclisten geçmemesi için mücadele edeceklerini açıkladı.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de bugün görüşülmesine başlanacak olan yeni anayasa tasarısına yönelik kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Bektaşoğlu açıklamasında, “Bugün TBMM genel kurulunda görüşmelerine başlayacağımız Anayasa tasarısına, vatanseverlik duygu ve düşüncemizin bize yüklediği sorumlulukla, halkımızın bize verdiği görev yetkisiyle karşı çıkacağız.

Çünkü bu tasarının her maddesi halkın iradesiyle oluşmuş meclisi etkisiz, yetkisiz ve sorumsuz hale getirmekte, görev yapmaktan men etmektedir.

“BU BİR SARAY ANAYASASIDIR”

Bu Anayasayla, laik demokratik cumhuriyet rejimi kökten değiştirilerek, tek adam yönetimine dayalı bir diktatörlük sistemi kurulmak istenmektedir. Atatürk’ün saraydan alıp Türk halkına verdiği egemenlik hakkının ve diğer bütün hakların kullanımı şimdi geri alınarak bir kişiye verilecektir.

O kişi de bütün TBMM’yi, bakanlar kurulunu, yargıyı, bütün kurum ve kuruluşların yönetim yapılarını istediği kişilerden oluşturacak, görevden alabilecek, ayrıca yerel, bölgesel yönetimler kurabilecektir.   Bu Anayasa değişikliği ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu, barış, huzur ve güven sağlanamayacaktır. Tam tersine ülkemizdeki kaos, gerginlik ve kutuplaşma daha da artacaktır.

“BUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ. SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Bu süreçte halkımıza, siyasi partilere, STK’lara ve basın kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Bu Anayasa değişikliği ile kurulmak istenen tek adamlık rejimine karşı olduklarını, demokrasi ve cumhuriyeti koruyacaklarını duyurmalıdırlar. Her kişi ve kuruluştan kendi yöresinin milletvekillerine etkileyici, yönlendirici, uyarıcı üzerlerinde baskı kuran çağrılar yapmalarını bekliyoruz.

Kurtuluş savaşıyla Cumhuriyeti kuran, koruyan, sahip çıkan atalara sahip Giresunlular, şimdi Cumhuriyeti savunmakla karşı karşıyadır” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"