Bektaşoğlu TBMM’deki 1 yılını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun, 1 Aralık 2015- 30 Aralık 2006 tarihlerini kapsayan 1 yıllık süre içinde, yaptıkları basın açıklamasıyla duyuruldu.

CHP milletvekili bu sürede, TBMM Genel Kurulunda; 5’i Kanun Tasarı ve Teklifleri üzerine CHP Grubu adına yapılan kürsü konuşmaları olmak üzere, 78 defa söz alarak konuştu.  Yapılan açıklamaya göre Milletvekili Bektaşoğlu; 2016 ve 2017 bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM Plan Bütçe Komisyonunda 8 konuşma yaparak bütçeye ilişkin eleştiri ve görüşlerini belirtti.

İLK SIRADA FINDIK VE ÜRETİCİ VAR

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Bektaşoğlu, 1 yılda TBMM Başkanlığına, ilgili bakanların cevaplandırması istemiyle, büyük bölümü Giresun’un sorunlarını içeren, kapsamlı ve içerikli bilgi ve belgeye dayalı gerekçelerden oluşan 62 soru önergesi vermiştir.  7 kanun teklifi, 4 araştırma komisyonu kurulması önergesi Bektaşoğlu’nun bu dönemdeki faaliyetleri arasında sayılabilir.
Önergelerin bütününün konularına göre yapılan değerlendirilmesinde, ilk sırayı; fındık ve fındık üreticisinin, fındık piyasası ve sektörünün sorunları almıştır.
Bununla birlikte milletvekili, eğitim, ulaşım, sağlık, çevre, çalışma yaşamı, güvenlik ve terör, hukuk-adalet, sosyal konuları da TBMM’ye taşımıştır.
Bülent Bektaşoğlu, partisinin TBMM gurubu ve milletvekilleri tarafından hazırlanan önerge ve kanun tekliflerine de imzasıyla katkıda bulunmuştur.
Milletvekilinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler, sosyal paylaşım siteleri üzerindeki kendisine ait facebook guruplarından ve www.tbmm.gov.tr adresinde kendisine ait sayfadan izlenebilir”.

“YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE VE GİRESUN İÇİN MÜCADELEYE DEVAM”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 2017 yılında da aynı çalışma temposu ve yoğunlukla TBMM’deki çalışmalarına devam edeceğini belirterek, “bu yıl da bütün halkımızdan, kamu kuruluşları, belediyeler, STK’lar, CHP il-ilçe örgütleri, muhtarlar, basın temsilcilerinden katkı, destek ve öneri bekliyorum. Ülkemizin, ilimizin hak ve menfaatlerini gözeten, sorunlarını çözmüş, kalkınmış, gelişmiş, yaşanabilir bir Türkiye ve Giresun için mücadele içinde olacağım. Bununla birlikte yeni yıldaki öncelikli hedefimiz; Başkanlık adı altında dayatılan rejim değişikliğine karşı halkımızla birlikte karşı çıkmaktır.  Barış, hukuk, cumhuriyet, demokrasi ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"