Bektaşoğlu: “Canikli güney çevre yolunu takip etmeli”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Başbakana yönelttiği Karadeniz sahil yolunun alt yapı yetersizliği ve Giresun güney çevre yolunun ihalesi ile ilgili sorulara verilen cevapları yetersiz buldu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, afetlerin nedenlerine yönelik önergesine verilen cevapları yetersiz bularak tepki gösterdi. Bektaşoğlu, “Biz insanların hayatı tehlikede,  alt yapı güçlendirilmeli, afetler nedenleri araştırılmalı önlenmeli diyoruz, onlar afet müdürünün yolladığı içinde bilgi olmayan basit cevaplarla geçiştiriyorlar. Bu saygısızlıktır… Aynı önergeyi Başbakan’a tekrar yollayacağım” dedi.

Milletvekili, Giresun Güney Çevre Yolu Projesine ilişkin sorduğu sorunun cevabını da net şekilde verilmemesini eleştirdi. Bektaşoğlu “hani ihale süreci bitmişti. İnşaata başlanacaktı, en kısa zamanda bitecekti?  Bu yol Giresun için hayati önem taşıyor. Hükümeti, özellikle Başbakan Yardımcısı Canikli’yi göreve davet ediyorum. Geçen yıl ihale edilerek yapımına başlayacağını söylediği projeyi o takip etmeli ve kamuoyuna akıbetiyle ilgili bilgi vermeli” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde, Karadeniz’in ilçelerinde can ve mal kayıplarına, maddi zararlara neden olan sel ve su baskınlarının, sahil yolunun kota yüksekliğinden kaynaklandığını ve alternatif yollar yapılarak önlem alınmasını istedi. Aynı önergede talep ve bilgilerle Giresun Güney Çevre yolunun ne zaman ihale edileceğine dair beş soru da yer aldı.

Başbakan Yıldırım’ın koordinatör olarak tayin ettiği Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın, Bektaşoğlu’na yolladığı cevap, Giresun Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden’in verdiği bilgilerden oluştu.
Bilden, önergenin tüm sorularının altına, “5902 ve 7269 mevzuat gereği bir inceleme, araştırma ve soruşturma yapılamamaktadır, kapsam dışıdır, bilgi bulunmamaktadır, yetkimiz yoktur ” şeklinde ifadeler yazdı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU HALA PROJE AŞAMASINDA

Başbakan Yardımcısı Kaynak önergeye cevap yazısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan aldığı bilgileri de koydu. Bakan Arslan Karadeniz Sahil Yolunun özelliklerini uzun uzun anlattığı cevap yazısında, Eynesil’de afet nedeniyle yıkılan Topallı köprüsünün Karayolları tarafından yeniden ihale edilerek çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bakan Arslan, Karadeniz Sahil Yolunun trafiğini il merkezindeki mevcut trafikten ayıracak, transit trafiği doğu-batı istikametinde emniyetli bir şekilde yönlendirecek, trafik güvenliği ve seyahat konforu sağlayacak olan Giresun Çevre Yolu'nun proje çalışmalarının da ihaleli olarak devam ettiğini belirtti. Bakan yazısında” Giresun Çevre Yolu istikşafı 47,2 km olup Ordu-Gülyalı'dan başlayarak Giresun-Keşap'da son bulmaktadır. Planlanan güzergâhta yol 2x3 olarak tasarlanmış olup bağlantılar için 10 adet kavşak yapılacaktır. Hat boyunca 17 adet köprü, viyadük ve 25 adet tünel yapılması da planlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"