"Basın özgürlüğünü korumak hepimizin görevidir"

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle ilgili yazılı bir mesaj yayınladı. Bektaşoğlu mesajında şöyle dedi: "10 Ocak 1961 basın özgürlüğünün ve bağımsızlığının anayasa güvencesine alındığı ve çalışma koşullarının yeniden düzenlendiği tarihin yıldönümüdür.
Bu anlamlı günün yıldönümünü kutladığımız bu günlerde, ne yazık ki siyasi iktidar, bütün demokratik hak ve özgürlükleri olduğu gibi basın özgürlüğünü de ortadan kaldırmaya çalışıyor. Anayasanın güvencesindeki basın özgürlüğü, artık iktidarın kontrol ve denetiminde kullanılan bir tutsaklığa dönüşmüş durumdadır.
Türkiye basın özgürlüğü açısından sicili bozuk, karnesi kırık ülkelerin başında geliyor.

AKP, ‘yanlı, yandaş, havuz, ana akım’ gibi kavramlarla kurumsallaştırdığı, kendine bağımlı hale getirdiği medya organları üzerinden algı ve olgular yaratarak Türk halkının gerçekleri görmesini engelliyor ve iktidarını sürdürüyor.
Bununla birlikte bir taraftan da mesleklerinin gereği olarak; haber yaptıkları, görüşlerini açıkladıkları için ‘muhalif’ kabul ederek gazetecileri baskı altına alıyor, işten çıkartıyor, mahkemelerin gerekçesiz kararlarıyla haksız yere tutuklatarak cezaevlerine atıyor.   Bunun son örneği Cumhuriyet Gazetesi yazarları ve Ahmet Şık’dır. Bu vesileyle, başta gazeteci Şık olmak üzere; tutukluluğu, tutsaklığa, yargısız infaza dönüşen, AKP mağduru bütün düşünce suçlusu gazetecilere özgürlük diliyorum.  Basın özgürlüğünü korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir. Çünkü bu özgürlük demokrasinin sigortasıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Onlara aileleriyle birlikte mutluluklar diliyorum. Ülkemizin, ilimizin sorunlarını güç koşullar içinde manşetlerine taşıyarak yaptıkları haberlerle gündem oluşmasını, kamuoyu duyarlılığını ve hassasiyetinin artmasını sağlayan, biz siyasetçileri uyaran, yönlendiren, çalışmalarımıza katkı sunan köklü bir geçmiş ve geleneğe sahip Giresun’daki basın-yayın kuruluşlarına, yönetici, çalışan ve emekçilerine sevgi ve saygılar sunuyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"