“KOSGEB kredi başvurusu süresi uzatılsın”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Ekonomi Bakanlığı tarafından KOBİ’lere KOSGEB üzerinden ilk 12 ayı ödemesiz gerisi üçer aylık taksitler halinde geri ödemeli olarak verileceği duyurulan 50.000 TL faizsiz kredinin müracaat süresinin uzatılmasını istedi. KOSGEB şubelerinde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle müracaatların yapılamadığını, bu konuda kendisine çok sayıda şikayet ulaştığını söyleyen Bektaşoğlu, “sorunu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü’ye ulaştıracağım. Ayrıca TBMM’ye taşıyarak hak mağduriyetinin giderilmesini isteyeceğim” dedi.

Bülent Bektaşoğlu, “Verecekleri 50 bin lira 10 gündür esnafa bugün git yarın gel çilesi çektirdiler. Doğru dürüst bilgilendirme yapmadılar. Muhasebeci ve mali müşavirler, esnaflar ve ulaştığım yetkililer bilgisayar sistemine girilemiyor, bilgi güncellemesi yapılamıyor gibi sorunlar olduğunu söylediler. Böyle saçma gerekçe olabilir mi? Adında bilim, teknoloji olan bakanlığa bu yakışır mı. Tam bir rezalet ve skandalla karşı karşıyayız” dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, krediden yararlanma koşullarını da eleştirerek, şunları söyledi: “50 bin lirayı ‘sicili temiz’ işletmelere veriyorlar. Kredi borcu olmayan, icra takibine uğramamış, vergi, sigorta borcu olmayan esnaf mı var? Asıl kredi onlara lazım. Giresun’da 14 bin kayıtlı esnaf var, ancak 5 bin kişi müracatta bulunuyor, sadece 70 kadar kişi kredi alma hakkına sahip. İşte Giresun’un tablosu bu. Esnafın bittiğinin resmidir bu. KOBİ kredilerinden yararlanma koşullarının değişmesi gerekir.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"