Kent Konseyi’nden doğalgaz tepkisi!

Giresun kent konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, 3 Hastane 1 Diş Sağlığı Merkezi ile Jandarma Bölge Komutanlığı, çok sayıdaki okul binlerce ev ve Üniversite yerleşkesinin bulunduğu Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki doğalgaz sorunun çözümlenememesine tepki gösterdi.

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun’da özellikle kış aylarında meydana gelen hava kirliliğine dikkat çekerek, halkın zehir soluduğunu ve insan sağlığını tehdit eden bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.
Kış aylarında yakıtların doğru kullanılmaması, bacalarda hava filtresinin olmaması sebepleriyle oluşan zehirli gazların neredeyse şehrin tamamında insan sağlığına zarar verecek boyutlarda olduğunu, bu durumun ancak şehrin tamamına doğalgazın gelmesi ile giderilebileceğini ifade eden Karaibrahimoğlu, Karayollarının toplama yolu kullandırmak istememesi nedenleriyle dağıtım şebekesi yapımı istenilen boyutlara ulaşamamıştır. İnsan sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Sağlık her şeyden önce gelir. Dolayısıyla sorun her ne olursa olsun, başka şehirlerde nasıl çözüldüyse burada da benzer bir şekilde çözülmeli ve şehir doğalgaza kavuşturulmalıdır” dedi.

Kent konseyi olarak bu konunun takipçisi olduklarını ve şehir doğalgaza kavuşana kadar gerekli takibi sürdüreceklerini de dile getiren Karaibrahimoğlu, "Şehrimizin batı mahallelerinde herhangi bir çalışma yapılamamaktadır.
Sahil yolunda yaklaşık 3,5 km uzunluğunda olan bu bölgede Üniversite yerleşkesi, 4 adet hastane, Jandarma Alay ve Bölge Komutanlığı, Okullar, Bazı resmi kuruluşlar ve özellikle çok katlı apartmanların bulunduğu siteler bulunmaktadır. Bu yöre ile Doğalgazın bulunduğu son nokta arasında bağlantı sadece toplama yolda yapılabilmektedir. Firma yetkilileri ile yapılan temasla Karayolları 10.Bölge Müdürlüğünün (şüphesiz ki yasal engeller bulunması sebebi ile) toplama yolun kullanılmasına izin vermediğini bir kez daha öğrendik” diyerek şöyle devam etti: “Yaklaşık 1 ay önce yapılan açıklamalarda bu bölgedeki çalışmanın başlayacağı söylenmesine rağmen yeniden sorun çıktığı bilgisini almamız bizleri son derece üzmüştür. Sorunun karayollarının yeniden izin vermemesinden kaynaklandığı öğrendik. Bu nasıl İştir! Bizim için sorunun hangi kurumda olduğu önemli değil. Sıkıntı AKSA da mıdır? Karayollarında mıdır? Sorun nerdeyse buna bir çare bulunmalıdır. Tüm Giresun halkı olarak, Valimiz, Sayın başbakan yardımcımız Nurettin Canikli olmak üzere, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve kurum yöneticilerinin bir araya gelerek bu sıkıntıyı çözmelerini bekliyoruz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"