KAR YAŞAMI ETKİLEDİ

65 köy yolu kapalı, 3 ilçede okullar tatil edildi Şebinkarahisar ilçesinde son 5 gün içinde 25'e yakın yavru köpek donarak telef oldu.

Giresun’un yüksek kesimlerinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edilirken, 65 köye ise ulaşım sağlanamıyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Dereli ve Giresun merkeze bağlı Okçu köyünde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

65 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle Giresun merkezde 10 köy olmak üzere, Çanakçı ilçesinde 3, Doğankent ilçesinde 8, Espiye ilçesinde 11, Eynesil ilçesinde 5, Güce ilçesinde 15, Keşap ilçesinde 8, Piraziz ilçesinde 1 ve Tirebolu ilçesinde 4 köye ulaşım sağlanamıyor. Belediye ve Özel İdare ekipleri tarafından kapalı köy yollarının açılması için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde son 5 gün içinde 25'e yakın yavru köpek donarak telef oldu. Hayvanseverler ateş yakarak hayvanları soğuktan korumaya çalışırken, belediye de sokak hayvanları için geçici bir barınak oluşturulacağını açıkladı.

Hava sıcaklığının geceleri eksi 10 derecelere kadar düştüğü Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde sokak hayvanları için harekete geçen hayvanseverler, kedi ve köpekler için ateş yakıp, yiyecek verdi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İlçe Temsilcisi Eda Menzilci Kuru, yavru kedi ve köpeklerin soğuk havaya ve açlığa dayanamadığını ve donarak öldüğünü söyledi. Vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Kuru, "Yapmamız gereken birkaç basit önlem var. Evimizdeki yemek artıklarını bir kaba koyarak açlıktan ölmelerini engelleyebiliriz. Kış günü hayvanların çok fazla miktarda suya ihtiyacı var. Su bulamadıkları için kar yalıyorlar. Bu zor şartlarda hayvanlar karın altında kalamazlar" dedi.

Hava sıcaklığının geceleri eksi 10 derecelere kadar düştüğünü söyleyen Kuru, "Şebinkarahisar'da hava şartları gerçekten çok zor. Gündüzleri burada sıcaklık eksi 11 derecede, gece daha da eksilere düşmektedir. Bu hayvanların donmaması için çok fazla gıdaya ve barınmaya ihtiyaçları var. İlçede son kar yağdığından beri 4-5 gündür yaklaşık 25 tane köpek yavrusu öldü. Her gün 5-6 tane yavru köpek ölüyor. Bu hayvanların bu soğukta yaşaması çok zor. Bunun için de belediyeden yardım alacağız. Yemek verecekler. Geçici bir barınak oluşturuluyor. Ancak geçici de olsa yeni bir bakım evi oluşturulana kadar soğuk kış şartlarında sokak hayvanlarının hayatta kalmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise, sokak hayvanlarıyla ilgili barınak projesi bulunduğunu belirterek, şimdilik geçici önlemler alınması yönünde çalışma başlatıldığını söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"