Giresun teröre karşı yürüyecek

Giresun’da ki siyasi partiler teröre karşı tek ses oldular. AK Parti, CHP, MHP,  SP ve BBP tarafından yapılan ortak basın açıklamasında teröre karşı birliktelik mesajı verildi. TSO önderliğinde “Tek ses Giresun, tek vücut Giresun” sloganı ile yarın saat 10.30’da Debboy’dan başlayıp Atatürk Meydanı’nda son bulacak “Terör Türkiye’nin kaderi değildir” yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Giresun’da bulunan siyasi partilerden AK Parti, CHP, MHP, SP ve BBP il yönetimleri tarafından terör eylemleri ile ilgili ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada yarın saat 10.30’da Deppoy mevkiinden başlayıp Atatürk Meydanı’nda son bulacak olan “Terör Türkiye’nin kaderi değildir”  yürüyüşünün gerçekleştirileceği belirtilerek tüm sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılmaları çağrısında bulunuldu. 5 siyasi parti tarafından yapılan ortak açıklamada ise Ülkemizin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör ile karşı karşıya olduğunu hepimiz biliyor ve görüyor. Son on beş gün içinde hain ve kalleşçe yapılan terör saldırılarında çok sayıda askerimizi, polisimizi şehit verdik. İstanbul ardından Kayseri’de yaşanan hain terör saldırıları hepimizin yüreğini yaktı.

Geçmişte olduğu gibi bugünde; ülkemizin, birliği ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde.
Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, acımızı birliktelik olarak tüm dünyaya haykırmalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz.
Şeyh Edebali’nin ifade etiği gibi; Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Bunun için daima sabırlı, sebatkar ve iradene sahip olmalısın.

Acımız büyük, öfkemiz dağları aşmıştır. Ancak gün aklıselim olma günüdür.
İstanbul’da 44 çevik kuvvet polisimizin acını dinmeden, Kayseri’de çarşı iznine çıkan 14 Mehmetçiğimizin bombalı hain saldırılar ile şehit edilmesi, bizleri tarifi imkansız acılara sevk etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti acıları içinde yaşamasını, yeri geldiğinde misli ile hesabını sormasını da bilecek devlet kültürüne sahiptir.
Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 80 milyon hepimiz Türkiye’yiz.
Bugün siyasi partiler olarak bu deklarasyon metni şeklindeki açıklamayı yapmayı kendimize zorunluluk gördük. Bizler ülkemizin sesi olan siyasi partilerin Giresun teşkilatları olarak şunu yüksek sesle vurgulamak isteriz ki; Milletimiz bir, devletimiz dimdiktir. Ortak paydamız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır.

Bu çerçevede irademizi ortaya koyuyor ve ortak hassasiyetlerimizi paylaşan tüm Giresunlular ile buluşmak istiyoruz. Tek Ses Giresun, Tek Vücut Millet sloganı ile terörün Türkiye’nin kaderi olmadığını bilerek, halkımızı 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 10:30’da Giresun Debboy Mevkiinden başlayarak Atatürk Meydanında son bulacak olan Terör Türkiye’nin Kaderi Değildir, yürüyüşünde buluşmaya davet ediyoruz. Çarşamba günü 7’den 70’e; Debboy’da buluşacağız. Yürüyüşümüzü Giresun Atatürk Meydanı’nda yapılacak ortak basın açıklaması ile sonlandıracağız.

Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan bütün sivil topluma ve vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz.
7 düvele karşı mücadeleden çıkmış bir ceddin evlatları olarak tüm Giresun halkını bu büyük buluşmaya davet ediyoruz.
Türk Bayrağını al ve sende gel, diyoruz. Terörü lanetleyecek; kardeşliğimize, özgürlüklerimize, geleceğimize sahip çıkacağız.
Bugün farklılıklarımıza değil ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklanacağız.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaklaşık 100 yıl önce bugünleri anlatırcasına belirttiği gibi; Düşmanlarımızın emellerini yakından biliyoruz. Düşmanlarımızın bu emellerini elde etmek için, amaçlarına ulaşmak için keşfettikleri en güçlü araç yine bizi birbirimize çarpıştırmaktan ibaret olmuştur!
Sözlerini bugün daha iyi anlamakta ve kararlarımızı buna göre vermemiz gerekmektedir. Kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Millet olarak kirli oyunu mutlaka bozacağız. Çarşamba günü bu büyük dayanışmada buluşmak dileğiyle sizleri saygıyla selamlıyoruz” denildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"