Espiye’ye Müftü atandı

Espiye ilçe Müftülüğüne atama yapıldı. 7 aydır boş bulunan ilçe müftülüğüne Erzurum –İspir ilçe Müftüsü Yavuz Koçak atandı. Yeni Müftü Yavuz Koçak önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek görevine başlayacağı bildirildi.

Müftü Yavuz Koçak 20.10.1978 yılında, Erzurum İli Tortum İlçesi Aşağı Serdarlı Mahallesinde doğdu. İlkokul ve hafızlığı aynı köyde bitirdi. Ortaokulu da dışardan sınavlara girerek tamamladı. Aynı zamanda Erzurum Lala Paşa Camii İmam-Hatip’i Mehmet Gürgür Hoca Efendi’den; Kur’an-ı Kerim, Tecvit ve Meharic’ul- Huruf dersleri okudu.

Müftü Koçak,2005 yılında, Konya Selçuk Eğitim Merkezinde görevde yükselme kursuna katıldı. Akabinde yapılan müftülük sınavını dereceyle kazandı. Çekilen kura sunucu Siirt ili Şirvan ilçesine müftü olarak atandı. 2005 yılında, Aydın ili Nazilli ilçesinde vatani görevini kısa dönem olarak yaptıktan sonra, 2006 yılında, Siirt ili Şirvan ilçesinde müftülük görevine başladı. 2009 yılında, Erzurum ili İspir ilçesine müftü olarak atandı. Mülki amirlerden (Vali, Kaymakam) çok sayıda takdir ve başarı belgesi aldı. "Atıf Harflerinin İslam Hukuki İhtilaflardaki Genel Etkisi" adlı ihtisas kursunu bitirme tezi hazırladı. Müftü Yavuz Koçak; evli ve iki çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"