Bektaşoğlu, “Atatürk Stadına kazma vurdurtmayacağız”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  Atatürk Stadyumu ve yanındaki olimpik yüzme havuzu ve spor salonunun TOKİ’ye devredilmesine ve bu alana AVM ve konut yapılacağı şeklindeki iddialara sert tepki gösterdi. “Oraya kazma vurdurtmayacağız” diyen Bektaşoğlu, iktidarı uyararak projeyi gözden geçirmeye çağırdı.  CHP Milletvekili Bektaşoğlu, dün yapılan TBMM Genel Kurulunda söz alarak, önceki gün SEKA arazisine temeli atılan Çotanak Arena ve yüzme havuzu konusuna değindi. Bu hizmetler karşılığında şehir merkezindeki stadyumun TOKİ’ye devredildiğini dile getiren Bektaşoğlu, tutanaklara geçen konuşmasında, şunları söyledi: "Giresun Atatürk Stadyumu ve yanındaki olimpik yüzme havuzu ve spor salonu, denizle arasından Karadeniz Sahil Yolu"nun geçtiği şehir merkezi içindeki bir güzel alandır. Böylesine önemli alandaki arazilerin, şehrin tamamen dışına stadyum ve spor komplekslerini yapması karşılığında TOKİ"ye devredildiği ve buradaysa alışveriş merkezi ve konut yapılacağı iddiaları mevcuttur.

Ancak, şehir merkezinden kolay ulaşılabilir bir yerde stadyumumuz varken bunu ortadan kaldırıp şehrin en uzak bir noktasındaki SEKA arazisine bir başka stadyum yapılmasını anlayabilmiş değiliz.
Bu işte bir bit yeniği var diyoruz.
TOKİ"yle hangi kurumun, nasıl, ne şekilde ve ne karşılığında anlaştığını, nasıl protokol yapıldığını sadece Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli veyahut da birkaç kişi biliyor.”

“BELEDİYEMİZLE, STK’LARLA, HALKIMIZLA KARŞI ÇIKACAĞIZ. KAZMA VURDURMAYACAĞIZ”

Bektaşoğlu, konuşmasını “Buradan iktidar temsilcilerini uyarıyorum, Giresun halkı olarak kent merkezinde böyle bir projeyi istemiyoruz, halkımızın buna ihtiyacı yok. Sonuna kadar belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, halkımızla buna karşı çıkacağız, orada size kazma vurdurtmayacağız. Bu projenizi bir kez daha gözden geçirmenizi ve bilgilerinizi yeniden değerlendirmenizi bekliyoruz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"