Giresun Günleri’ni Almanya’ya taşınıyor

Almanya Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Başkanı Aydın Petekçi yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalışma başlattı.
Petekçi tatilini geçirmek üzere geldiği Giresun’da projesinin hedefleriyle ilgili bazı temaslarda bulundu.
İstanbul’da her yıl geleneksel olarak sürdürülen, ‘Giresun Günleri’nin bir benzerinin Almanya’da gerçekleştirilebilmesi için gerekli alt yapının oluşturulmasına karar verdiğini belirten Petekçi, böyle bir projeyi hayata geçirmek için Almanya’da kurullu bulunan diğer Giresun dernekleriyle de işbirliği yapmayı düşündüklerini söyledi.

VALİ KARAHAN’DAN OLUMLU YAKLAŞIM

Kafasında tasarladığı proje fikrini Giresun Valisi Hasan Karahan’a da anlatan Almanya Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Başkanı Aydın Petekçi, destek talebinde bulundu.
Petekçi, Vali Karahan’a İstanbul’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen, Giresun Günleri’nin bir benzerini Almanya’da gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.
Projenin Giresun’un tarihi, turistik ve diğer sosyal donatılarının tanıtımını kapsadığını anlatan Petekçi, bu tanıtım başta Almanlar olmak üzere diğer yabancıları hedeflediğini vurguladı.
Vali Karahan da, düşüncenin olumlu ve gerçekleştirilebileceğini belirtti. Karahan; “Giresun’un tanıtımı için öncelikli olarak turizmde ön plana çıkan yerlerin hedef alınması gerekir. Yani işi kontrolden çıkarmadan ve abartmadan iyi düşünerek hayata geçirmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Örneğin Kümbet, Yavuzkemal, Giresun Adası gibi birkaç bölgenin öne çıkartılarak tanıtılması daha etkili olacaktır. Yoksa her ilçe orada kendi adına bir stant açarsa ve tanıtım yapamaya kalkışırsa bu kargaşaya neden olabilir. Dolayısıyla hiçbir şey anlaşılmaz. Hep birlikte Giresun’un tanıtımının ön plana çıkarılacağı tek bir stant açılabilir. Tanıtım bu stanttan yapılmalı belli bölge ve konulara önem verilmelidir. Biz bu konuda elimizden gelen desteği sağlarız” dedi.

BELEDİYELER KATKI VERMEYE HAZIR

Gerçekleştirmeyi düşündüğü projeyle ilgili başta Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve diğer ilçe belediye başkanlarını da ziyaret eden Almanya Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Başkanı Aydın Petekçi, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu vurguladı.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Almanya’da Giresun adına yapılacak olan her türlü etkinliğe katkı sağlayacaklarını belirterek, Petekçi’ye teşekkür etti ve başarılar diledi.
Aksu, “Giresun Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapamaya da devam edeceğiz. Sayın Aydın Petekçi’nin bu düşüncesini çok önemli buluyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” ve günün anısına Aydın Petekçi’ye bir de plaket verdi.
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Keşap Mehmet Emür, Dereli Zeki Şenlikoğlu, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Ören Belediye Başkanı Habip Usta’ya da projesiyle ilgili bilgi veren Aydın Petekçi, destek talebinde bulundu. Belediye başkanları da ziyaretten memnun olduklarını belirttiler ve her türlü desteği sağlayacakları sözünü verdiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"