Bektaşoğlu, Giresun’a öğrenci yurdu istedi

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında komisyon toplantısına katılan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’un yurt ve spor salonu sorununu dile getirdi. Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın bakanlığının bütçesi ile ilgili sunumu sırasında söz alan Bektaşoğlu,  30 bin üniversite öğrencisi olan Giresun’da yurtlarda barınan öğrenci sayısının 5 bini bulmadığını söyledi. Bektaşoğlu, “İl merkezindeki 11 bin öğrencinin 2 bini bile yurtta kalmıyor. Bu yoksul Anadolu çocuklarının aileleri bin bir güçlükle öğrenimlerini sağlıyor. Aylık 700 -800 lirayı bulan yurt ücretleri özel yurtlarda onlara fazla geliyor. Onun için yurt bizim orada çok çok önemli. Giresunlu olarak sizden yurt istiyoruz” ifadesini kullandı.

CHP’nin apart tipi 500 bin yurt projesi olduğunu söyleyen ve bunu önemsediklerini söyleyen Milletvekili Bektaşoğlu konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin nedenleri arasında izlenen politikalarında etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi: ” Türkiye’de 15 Temmuzda hain darbe girişimine kalkışanların cemaat ve onlara bağlı vakıf yurtlarında veya abiler, ablalar gözetiminde evlerde barındırıldıklarını unutmamamız lazım. Bu tür örgütler neyi sağlıyor yani? İktidarın buna göz yumması yurt ihtiyacını karşılamak gibi bir politika geliştirememesinden olsa gerek. Sorun çözülmedikçe Gülen cemaati yerine başka bir cemaatin, tarikatın ya da vakfın yurtları barınmak için alternatifleri olacaktır diye düşünüyorum.”

“SEKA’YA KONUT YANLIŞTI”

Bektaşoğlu, “SEKA arazisi maalesef TOKİ’ye tevcih edildi, TOKİ buraya bina yaptı ama binanın satışında başarılı olamadı, binalara pek talep gelmedi. Arazi heba edildi. Keşke buraya yurt yapılsaydı. Bu ilim için, Giresun için daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Sayın Bakan, anayasal bir hak olan öğrenim hakkı öğrencilerin barınmasını da kapsar. Bu acı tabloyu ortadan kaldırmanızı önemle rica ediyorum” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"