“Cami Mimarisinde Yeni Arayışlar” sempozyumu tamamlandı

İl Özel İdaresi, Giresun Üniversitesi, İl Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti ortaklığında organize edilen “Çağımızda Cami Mimarisinde Yeni arayışlar” uluslararası sempozyumu tamamlandı.

100 yakın bilim adamının bildiri sunduğu sempozyum 3 gün süreyle geniş katılımla gerçekleştirildi. Sempozyumda cami mimarisinin tarihsel gelişim süreci ve çağımızda bu konudaki yeni arayışlar üzerinde durularak farklı örnekler analiz edildi.

Açılış konuşmalarını Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun ve Giresun Vali a Hasan Karahan’ın yaptığı sempozyum sırasında Nepal, Makedonya, Mısır ve Endonezya gibi ülkelerden katılımcılar uluslar arası ölçekte değerlendirmelerde bulundular.

Ülkemizin saygın üniversitelerinden Prof. Dr. Halit Cal, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Prof. Dr. Kerim Çınar, Prof. Dr. Ömer İskender Karslı, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan ve Prof. Dr. Yılmaz Can gibi bilim adamlarının bildiriler sundular ve oturum başkanlıkları yaptılar. Sempozyumda sunulan bildiriler teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından kitap haline getirilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"