Fındığa Maliye Bakanlığı müdahale etsin!

GZO Başkanı Nurittin Karan, fındıkta rekabet kurulunun işlemez hale geldiğini belirterek, “Acilen maliye Bakanlığı sektörü müdahale etsin” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta rekabet kurulunun işlemez hale geldiğini açıklayarak, acilen Maliye Bakanlığı’nın sektöre müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.  Karan yaptığı açıklamada, fındıkta varlığını iyiden iyiye hissettiren tekelci firmanın sistematik olarak hem üreticiyi hem de yerli fındık manavlarını bitirme noktasına getirdiğini ifade etti. Tekelci firmanın kapitülasyonuna dur denilmesini isteye Karan, “bu firma sektörde kapitülasyon uygulanmış gibi hareket ederek sektörü işlemez hale sokmuştur. Ülkemizin garantisi olan Karadeniz insanı sistematik olarak topraklarından uzaklaştırılmak istenmektedir. Bu Karadeniz insanına reva değildir” dedi.
Tarım ürünlerinde birliklerin yapısının güçlendirilmesi gerektiği belirten Karan şunları kaydetti; “Birliklerin yapısı güçlendirilmelidir. Buda sonraki yıllarda stok yönetimi sağlamalıdır. Fındıkta, Rekabet Kurulu işlemez hale gelmişti. Bir an evvel Maliye Bakanlığı sektöre müdahale etmelidir. Rekabet Kurulu’nun işlemez hale gelmesi, sektörde tekelci firmanın ekmeğine yağ sürmektedir.”

FİSKOBİRLİK İ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN

Fındıkta bunlar yaşanırken bir üretici kuruluşu olan Fiskobirlik’i kamuoyunda küçük düşürücü açıklamaların Fiskobirlik’ten çok fındık ve üreticiye zarar vereceğini ifade eden Karan, “Fiskobirlik bir üretici kuruluşudur yani fındık üreticilerinindir. Kurulduğu günden bugüne birçok yönetici ve idareci gelip geçmiştir hiçbiri bu kurumun sahibi değildir. Kalıcı olan kurumdur. Fındığın sigortası olan bu kurumu tabeladan ibaret gibi lanse etmek, yarardan çok zarar verir. Birilerinin iştahını daha çok kabartır, üreticinin elini zayıflatır. Fiskobirlik ile ilgili lehte ve aleyhe her söylem üreticiye yansımaktadır. Kim olursa olsun, siyasetçi veya sivil toplum kuruluşu, söylemlerini buna göre yapmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"