Şiddetli yağış hasar verdi

Giresun’da aralıksız 3 gündür devam eden yağmur şehrin bazı bölgelerinde hasara yol açtı. Gedikkaya Caddesi’nde yol uçtu, su arızası meydana geldi, bazı bölgelerdeki istinat duvarları yıkıldı.

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava şehrimizde etkisini sürdürüyor. 14 Kasım Pazartesi akşamı başlayan ve aralıksız devam eden yağmur özellikle merkezde etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre Giresun Merkez de, metrekareye son 48 saatte 95 kg yağış düştü.
Güçlü altyapı nedeniyle geçen yıllarda yaşanan su baskınları yaşanmazken, küçük çaplı çökmeler, heyelanlara ve tıkanan derelere belediye ekipleri anında müdahale etti.

YOL UÇTU, DUVARLAR YIKILDI

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gedikkaya Caddesi üzerinde meydana gelen heyelan ve su arızasını yerinde inceledi. Aksu, aralıksız iki gündür yağan yağmur nedeniyle önemli bir sorun yaşanmadığına dikkat çekerek, "Altyapıya yaptığımız yatırımların sonuçlarını olumlu şekilde alıyoruz. Geçmiş yılları hatırladığımızda, su baskınları, ev ve iş yerlerinin sular altında kalması gibi olumsuzlukların gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu gün yaşanan sorunların birçoğu da dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşmuştur. Bazı inşaatlarda kurallara uyulmaması sonunda sorunlar yaşanmıştır. Su arızası, çökme ve heyelana neden olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Yüksek kesimden taşan dereler şehir içinde küçük çaplı sorunlar oluşturmuştur. Fen İşleri, Su Kanal ve İtfaiye ekiplerimiz anında müdahalelerle olumsuz şartları kısa sürede ortadan kaldırmıştır" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"