CHP’den cinsel istismar yasa teklifine tepki

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, “AKP iktidarı tarafından gece yarısı önergesi ile milletin meclisinden geçirilmeye çalışılan cinsel istismar düzenlemesi teklifinden bir insan olarak utanç duyuyorum. Bu teklif utanç duyulacak, kan donduran bir olaydır.

Mesele kadını ve çocuğu korumaktır diyen, dışarıda toplum içinde yaşayan kadın ve çocuğu ile içeride ki kocanın buluşturulması, mağduriyetlerin giderilmesi diye ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve bu öneriye destek veren AKP milletvekilleri sizler çocuklarınızın, ailenizin ve insanların yüzüne nasıl bakıyorsunuz?” dedi.

Türker; “Konuşmaya dahi utanacağımız, aklımızdan dahi geçiremeyeceğimiz, ahlaksız ve iğrenç olayların adeta meşrulaştırıldığı bu teklifi sunanlar; tecavüze uğrayan bir kızı tecavüzcüsüyle evlendirmek, evlenmek zorunda kalan daha 13-15 yaşlarındaki çocukları teşvik etmek idamdan daha ağırdır. Ayrıca, bu konu Adalet Komisyonunda görüşülmüş müdür? Adalet Komisyonu Üyesi şehrimiz AKP milletvekili Sayın Sabri Öztürk’ün bu önergenin komisyonda kabulü varsa ve meclise sunulması ile ilgili imzası var mıdır? Varsa şayet bunu Giresun halkına ve kadınlarımıza izahı nasıl olacaktır?” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"