BORSADA BEYİN FIRTINASI!

Giresun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı” yapıldı.

Giresun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı” yapıldı.  Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını borsa başkanı  Temel Yanıkoğlu yaptı. Yanıkoğlu; kent vizyonu sonuç özetinin fındık adına öneminden bahsetti. Çalıştayda konuşan Vali Hasan Karahan ise Ticaret borsasının başlattığı projenin önemli olduğunu belirterek “İnanıyorum ki bundan sonraki, Giresun’la ilgili çalışmalarımıza yön verecek fikirler ortaya çıkacak. Ticaret Borsamızın biliyorsunuz aynı zamanda, 90. yaş günü. Maşallah 90’lık delikanlı. Fındığın bunda hikmeti var. Kerameti var. Başkan dedi, fındık bizim için baş tacı ama bu biraz dilde kalıyor. Fındık gerekli hürmeti görüyor mu acaba? Biliyorsunuz bir nimetin kadrini bilemez isek eğer o elimizden gider” dedi.

Çalıştayda konuşan Giresun belediye Başkanı Kerim Aksu ise “Fındık Borsa’sı hep bir yerlerde diye konuşulur, aslında fındık borsası hiçbir yerde değil birkaç kişinin tekelinde, fındık bizim milli ürünümüzse o tekeli kırmalıyız. Dünyadaki fındığın %75 ini üreten, en kaliteli fındığın olduğu şehirde yaşayan bir Belediye Başkanı olarak da şunu söylemek isterim. Kendi malımızın değerini bilmeliyiz. Yüzde yüzü yerli ve yüzde yüzü de ithalattan ihracatı olmayan bir ihracat ürününün, değerini bilemezsek bizi 3-5 kişinin yönetmesine izin veririz. Bunun için fındık borsasını önemsiyorum, her türlü katkıyı yapmaya çalışıyorum ve fındık borsasının da bu çalıştayının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalıştaydan da fındığımız adına birçok fikir ve öneriler çıkacağına inanıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından; Vali Karahan tarafından, Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı proje sorumlusu Banu Yüksel Gider’e gümüş çotanak takdim edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"