Başkan Aksu’dan, İstanbul Günlerinde önemli çağrı

Giresun Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen İstanbul 10. Giresun Günleri Yenikapı Miting Alanında başladı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, açılışta yaptığı konuşmada, ilginç bir tespit yaparak, çocuklara, Gençlere ve öğrencilere sahip çıkma, yurt yapma önerisi yaptı. Aksu, “15 Temmuz hain darbesi çocuklarımıza sahip çıkamadığımız için olmuştur” dedi.

Yenikapı’da başlayan Giresun Günlerinin açılışı için düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Günlerinin dayanışma, kaynaşma ve beraberlik sağladığını, bu amaca katkı sağlayan her kese teşekkür ettiğini söyledi.

Giresun Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak anons edilen Başkan Kerim Aksu; “Öncelikle bir yanlışı düzeltmek isterim, Giresun büyük şehir değil. Sizler burada olursanız, büyük şehir nasıl olacağız.

Giresun’un iki katı nüfus burada” şeklinde sözlerine başladı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilginç bir öneri ve tespitle konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sizlere Giresun’dan selam getirdim. Bizler o kadar fazlayız ki Giresun’a sığmadık. Her yerde varız ve var olalım. Bağlarımızı güçlendirelim. Benim federasyona ve hemşerilerime bir önerim var. İstanbul’a okumaya gelen çok öğrencilerimiz var. Hepimizin desteği ile bu öğrencilerimize yurtlar yapalım. Başımıza ne geldiyse yurt yapmadığımız için ve çocuklarımızı başkalarının kucaklarına ittiğimiz için geldi. 15 Temmuz çocuklarımıza sahip çıkamadığımız için oldu. Gelin el birliği ile çocuklarımızı bu zararlı cemaatlerden uzak tutalım. Çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize sahip çıkalım. Kurtuluş Savaşı’nda çok şehit verdik. 42. ve 47. Gönüllü alayda 5000 kişiden sadece 250 kişi geri dönebildi.  İl dışında şehitliği olan tek şehiriz. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yolunda, Cumhuriyet’e ve demokrasiye sarılmalıyız. Bugün demokrasinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Daha çok demokrasiye sahip çıkacağımız, fikirler üretmeliyiz. Örneğin bugün Giresunspor birinci ligde oynuyor. Yeşilgiresun Belediyespor da Süper Lig’de. Şehrimiz büyük takımlarla mücadele ediyor. Giresun’umuzu her yerde en fazla kitlelere tanıtmak için bunlar çok büyük başarılar. Bu başarıları ve güzellikleri hepimizin katkılarıyla geliştirmeliyiz. Beraber olmalıyız. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Giresun Günleri açılış törenlerinde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Giresun Konfederasyonu önceki dönem başkanlarından İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Milletvekilleri Bülent Yener Bektaşoğlu, Sabri Öztürk ve Vali Hasan Karahan konuşma yaptı. 10 Giresun Günleri, kurdele yerine, ağaç havanda Giresun Kalite Fındık kırılarak açıldı. 20 Ekim günü başlayan ve 21 Ekim akşamı resmi açılışı yapılan 10.Giresun Günleri 23 Ekim Pazar gecesi sona erecek. Giresun Günlerinde ilçe stantları, valilik, belediye, firma, yöresel ürünler ve yemek stantları yer aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"