KESK’den 10 Ekim Ankara Katliamı’nda ölenleri anma

KESK Şubeler Platformu 10 Ekim 2015"de Ankara’da meydana gelen ve 100 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan katliamın yıldönümünde yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamı üzerinden tam bir yıl geçti. Türkiye’nin merkezinde, Ankara Garı’nda, binlerce polisin gözü önünde patlatılan bombalarla annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

10 Ekim’de Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için geldik. Kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya dururken patlattılar bombalarını. Ölüme karşı yaşamı savunanlar bir kez daha bombaların hedefi oldular.

Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde canlarımızı birer birer aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen kalbimizdeki acı, yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Ne acımızda, ne de öfkemizde en küçük bir azalma söz konusu değil.

Acımız çok büyük ve tarifsizdir. Türkiye’nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz. Bu vahşi katliam, başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, çoğumuzun üzerinden uzun süre atamayacağı kadar acı ve derin izler bırakırken, Ankara’da katliamda hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere saldıracak kadar acımasız olanların kimin tarafında olduğunu bir kez daha gördük. 10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde, yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat, emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileri taşıyacağımıza söz veriyoruz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"