Giresun"un sorunlarını Başbakana anlattı

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk tarafından hazırlanan ve Giresun’un sorunlarını içeren dosya Başbakan Binali Yıldırım’a verildi. Milletvekili Sabri Öztürk, “Fındıkta tekelleşmenin önüne geçilmesi için Rekabet Kurumunun devreye sokulmasını istedik” dedi

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, partisinin Afyonkarahisar’da düzenlenen 25. istişare toplantısı sırasında AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk ile birlikte hazırladıkları ve Giresun’un sorunlarını içeren dosyayı Başbakan Binali Yıldırım’a sunduklarını açıkladı.

FIANDIKTA REKABET KURUMU DEVREYE GİRMELİ

Milletvekili Sabri Öztürk, alan bazlı destek ödemeleri için Başbakan Yıldırım’a teşekkür ettiklerini belirterek fındık piyasasındaki fiyat dalgalanmasının ve tekelleşmenin önüne geçilmesi için de rekabet kurulunun devreye sokulmasını istediklerini kaydetti. Öztürk, “Özellikle İtalya firmalarının bir çok yerli firmayı satın alarak piyasaya hakim olma çabalarının olduğunu, bunun tekelleşme dolayısıyla piyasalarda fiyatları aşağıya çekme çabalarına yol açtığını ifade ettik. Bunun önlenmesi için rekabet kurumu ile başbakanlık ve diğer kuruluşların denetim görevini daha etkin yapmasını ifade ettik” dedi.

ELEKTRİK ŞİKAYETİ

Milletvekili Öztürk, Başbakan Yıldırım’a ildeki elektrik alt yapılarının daha hızlı yenilenmesi gerektiğini, hatta alt yapı işleri ile dağıtım işinin ayrı ayrı ele alınarak gerekirse özelleştirme kapsamının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiğini vurgulayarak” Firmanın mevzuat bahanesi ile yaylalara elektrik aboneliği yapmadığını, hala elektriği olmayan yayla olduğunu, bunun hızla çözülmesi gerektiğini söyledim” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"