Şehit Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı açıldı

Giresun"da Şehit Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Vali Hasan Karahan, Başsavcı Ozan Kaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Jandarma Alay Komutanı Ali İhsan Ersoy, Güre Mahallesi muhtarı Ali Atalay, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in hayat öyküsünün okunması ile başlayan töenin açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Kerim Aksu, “Bizler, ülkemiz ve demokrasimiz için şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına dünyanın fındık merkezinde ve Fındık Borsası’nın olan caddeyi yeniden yaparak ve Demokrasi Parkı’nı açarak gururumuzu dile getirmek istiyorum” dedi.
demokrasi-park
“15 Temmuz ülkemiz için bir kara gündür” diyen Aksu, “Yıllardır demokrasiyi, Cumhuriyet’in temelini savunmuş bireyler olarak burada toplanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepimizin Cumhuriyet’e ve demokrasiye ihtiyacı var. 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir bize bunu gösterdi. Şunu anlıyoruz ki büyük Atatürk’ün yolundan gitmeliyiz. Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı kalmalıyız. Dinimizi tüm gerçekliği ile bilimsel yaşamalıyız. Hiçbir cemaatin ve tarikatın elinde olmayacağız. Demokrasi olduğu sürece var olduğumuzu asla unutmayacağız. Buraya katılan tüm dostlarımıza, protokole ve halkımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şehit Ömer Halisdemir, milletin sembolü olduğunu belirten Giresun Valisi Hasan Karahan ise, “Bir kötü olay yaşadık, bir daha yaşamak istemediğimiz 15 Temmuz gecesinde kötü bir olay yaşadık bir kabustu adeta ama erken uyandık bu kabustan milletimiz iradesine sahip çıktı. Tabi bunu yaparken de hem milletimiz hem de bu milletin emrinde ki askeri, polisi, kamu görevlisiyle herkes bu görevi canı pahasına ifa ettiler. Milli hakimiyet uğruna bizlere öncülük eden bu isimleri unutmayacağız. Belediyemiz güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdi, onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ni ve Demokrasi Parkı’nı tüm protokol ve vatandaşlar gezdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"