Yakar, "Bizim yaptıklarımızın onlar hayalini bile kuramaz"

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, CHP Meclis Üyelerinin bir gazetede çıkan eleştirilerine cevap verdi. Kendi borçlarını ödeyemeyenlerin Bulancak Belediyesinin borçlarıyla dertlendiğini vurgulayan, Yakar, "Hiçbir hizmet yapılmıyor" eleştirisine ise halkın güldüğünü belirtti.

Göreve geldiklerinden bu yana milyonlarca liralık yatırım yapıldığını, belediyenin araç parkının yenilendiğini, ilçenin tek kelime ile şantiyeye döndüğünü vurgulayan Yakar, "Bizim yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın onlar hayalini bile kuramaz" dedi.

SATTIKLARIMIZI MİLLETİMİZİN HAKKINI YEDİRMEMEK İÇİN SATTIK

Başkan Yakar, "Kendi borçlarını ödeyemeyenlerin belediyenin borçlarını dert edindiklerini gördük. Borç ve kredi itibar sahibi olan kurum ve kuruluşlara verilir. Bizim gayrimenkul satışları yaptığımız söyleniyor, doğrudur. Yaptığımız gayrimenkul satışları bellidir. Belediye Çarşısı satıldı. Burada resmen bir işgal vardı ve kira ödeme alışkanlığı pek çoğunun yoktu, kira vermemelerine rağmen yakıt ve temizlik işlerini bizden istiyorlardı. Dolayısıyla milletin hakkını yiyenlere karşı buranın en olması gereken satılmasıydı ve doğru olanı yaptık. Bir diğer tesisimizde dikmen tesisidir. Dikmen tesisi çok uzak mesafede ve binanın koruması sağlanamıyor. Hakim olunamayan bir yerde olduğu için kötü alışkanlıklar yuvası haline gelmiştir. Turizm amacıyla sattığımız Dikmen tesisinin yollarını biz yapacağız. Bunlar bizim sattığımız tesisler. Ama arkadaşlar önce bizim sattıklarımızdan bahsediyor. Yaptığımız milyonlarca liralık yatırımı halkımız görüyor ve takdir ediyor.

İTİBARLI VE BORCUNU ÖDEYEN BELEDİYELERE KREDİ VERİLİR

Biz göreve geldikten sonra bizim toplam kredi borçlanmamız toplam 2,5 milyon civarında oldu. Bugüne kadar aldığımız kredileri ödedik. Aldığımız krediyi Kültür Merkezimizin yapımında kullandık. Ki burada biz toplamda 4 milyon TL kullandık. Kültür Merkezinin bir bölümünü üniversiteye verdik. Ve orada satışa sunacağımız dükkanlarla beraber 40 milyon TL gibi bir dönüş olacak. Kaldı ki bu krediler borçlarını ödeyen, itibarı olan belediyelere kredi verilir. Burası çok önemlidir. Borç 30 milyon TL değil, bunu yanlış biliyorlar. Şu anda toplam borçlanma durumumuz 22 milyon TL"dir. Ancak Bulancak Belediyesi geçen 2,5 yıllık süre içerisinde müthiş yatırımlar yapmıştır. Bulancak Belediyesi şu an devam eden Pazar yerinden 12 Milyon Lira, piyasada olan alacakları toplam 6-7 Milyon lira ile kapanmaktadır. Bizim bu ilçe ve bu ilçenin halkı için hedeflerimiz büyük. Sığ tartışmalar, boş laflarla harcayacak zamanımız yok. Düzeyli eleştirilere düzeyli cevabımız her zaman vardır. Hakaret ve iftiralara ise yargı yoluyla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"