Bulancak’ta Katı Atık bedeli tartışması

Su faturalarına eklenen Evsel Katı Atık bedeliyle ilgili eleştirilere cevap veren Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, iddiaların tamamının yalan olduğunu belirtti. Başkan Yakar, 6 yıl önce bakanlığın aldığı kararı uyguladıklarını söyledi. Giresun merkez ile ilçelerin 10 ay önce uyguladığı bir uygulamanın Bulancak"ta muhalefet meclis üyelerinin de oyları ile meclis kararı ile yeni uygulanmaya başladığını belirtti. Başkan Yakar, yalan ve hakaret içeren haberlerle vatandaşı yanıltanlarla ilgili de yasal işlem başlattıklarını belirtti.

YAKAR; "EVSEL ATIKLARIN %65"İ KONUTLARDAN OLUŞMAKTADIR"

Bulancak ilçemiz sınırları içinde evsel katı atıkların transfer ve bertaraf edilmesi hizmetlerinden yararlananlar, konutlar ve konut dışı alanlardır. Bulancak İlçesi sınırları içinde oluşan evsel katı atıkların % 65"inin konutlardan, % 35"inin ise konut haricinde kalan atık üreticilerinden kaynaklandığı değerlendirmesiyle hesaplanan tarifeler, Bulancak Belediye Meclisimizce kabul edildikten sonra 2016 yılı Ekim ayı itibariyle geçerli oldu.

2016 YILI TARİFESİNE GÖRE MESKENLERDE 0.90 TL YANSIYACAK

Yakar "Belirlenen bu ücretlerin yayınlanan yönetmeliğe göre bu kullanılan su oranının meskenlerde ton başına 0.76+KDV olacak şekilde su faturası aracılığıyla tahsil edilecektir. Elde edilen bu gelir Çevre Şehircilik Bakanlığı Yönetmeliği gereği Evsel Katı Atık işlemlerinde kullanılacaktır" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"