"İMF’Yİ AK PARTİ HÜKÜMETİ KOVDU"

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 40 yıldır sosyalist, komünist ve solcuların sloganı olarak kullanılan “İMF defol” sloganının gereğini Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet gerçekleştirdi” dedi.

Giresun Üniversitenin 2016-2017 akademik yıl açılışına katılan ve “2023’e doğru Türkiye”  konusunu işlediği ilk dersi veren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye’nin ciddi anlamda zenginleştiğini, refah seviyesinin ise 3 kattan fazla arttığını söyledi.

Canikli, "Sağlık, ulaşım, eğitim ve her alanda bu artış yaşandı. Ülke olarak, millet olarak ve toplum olarak da zenginleşiyorsunuz. Zenginleşmenin devletler açısından yan etkilerinden bir tanesi de özgürleşmedir. Devletler zenginleştikçe özgürleşiyor, özgür ve bağımsız politikalar üretmeye başlıyor. Fakirseniz böyle bir şansınız ve seçeneğiniz yok. Fakirseniz yönetilmek durumunda kalıyorsunuz, yönetiliyorsunuz. Edilgen oluyorsunuz. 2003 ve 2004"e bakıldığında bu yapıyı kabullenmenin izlerini görmekteyiz. Zenginleşmek sadece devlet için değil kişiler içinde geçerlidir. 2008"den itibaren bu değişimin sonucu olarak kaynakların ülkenin zenginleşmesi noktasına yönlendirilmesinden sonra Türkiye zenginleşmeye ve aynı zamanda özgürleşmeye başladı” dedi.

Canikli, ”Özgürleşmeye başlanmanın en somut yansıması da, uygulamaya koyulma biçimi ve fark edilme yöntemi de 2008 Mayıs ayında İMF ile olan ilişkilerimizin bitirilmesidir. Bu ülkede sosyalist arkadaşlar 40 yıl boyunca "İMF"ye defol" diye bağırdılar, bu ilişkinin kaldırılmasını yazdılar, çizdiler ve haykırdılar. Biz bütün bir üniversite boyunca bunu duyduk. Ama hiç biri yapamadı 2008"in Mayıs ayında, sosyalist, komünist ve solcuların hayallerini Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet gerçekleştirdi. Ülkenin sömürmeye aracı gördükleri o uluslararası finans kuruluşları ile ilişkiler bitirildi. Hiçbir finansal ve teknik destek almadan bu ülkenin öz evlatları tarafından bu ülke yönetiliyor. "Sizin 40-50 yıldan beri halledemediğinizi geldi Recep Tayip Erdoğan"ın kadrosu kalıcı bir şekilde temizledi. Bir teşekkürü hak etmedi mi?" demiştim bir bütçe görüşmesinde. Ben inanıyorum içlerinden hepsi bir bravo coşkusunu en azından hislerinden geçirmişlerdir. Bu ülkenin bir evladıysak böyle bir tablonun ortaya çıkartılmasına katkı sağlayan bir devlet büyüğüne bu şekilde muamele edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"