Bektaşoğlu Yenikapı’da gurbetçilerle buluştu

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Giresun Günleri’ne katıldı. Önceki gün İstanbul’a gelen Bektaşoğlu, 2 gün boyunca Giresun Valiliği, Giresun Belediye Başkanlığı, ilçeler ve diğer stantları ve ürün satışlarının yapıldığı pazarı gezerek İstanbul’daki Giresunlularla birlikte oldu. Yoğun ilgi gören Bektaşoğlu, hemşerilerimizle hasret giderdi.

Giresun Günlerinin resmi açılış töreninde konuşan Bektaşoğlu, etkinliği sıla ile gurbetin buluşması olarak değerlendirerek, yerel kültürün yaşatılmasında emeği geçenleri kutladı.

CHP milletvekili, İstanbul’da 500’bine yakın yaşayan Giresunlu olduğunu belirterek, “bu işsizliği yarattığı göçün acı gerçeğidir. Memleketlerinde iş ve aş bulamayan hemşerilerimiz gurbete çıkıyor.35 bin dolayında kayıtlı işsizimiz var. Ekonomimiz zayıf. Hizmet eksikliklerimiz var. Bu kadar olumsuzluk bizim kaderimiz değildir. Geçenlerde İş-Kur’un yaptığı sınava 6 bine yakın kişinin katılması bunun göstergesidir. Bu göçü tersine çevirmeliyiz” dedi.

Giresunluların lobicilik faaliyetlerini güçlendirmelerini isteyen Bülent Bektaşoğlu, “Giresun Günleri birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Bu gücümüzden lobi yaramalıyız. Bu sayede hizmet alırız” diye konuştu. Bektaşoğlu Giresun Günleri’ni sıla ile gurbetin birleşmesinin, kaynaşmasının güzel bir örneği olarak değerlendirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"