"Kent Konseyi fikir üretme ve iletme platformudur"

Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun’un ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. 

Giresun Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen N. Uğur Karaibrahimoğlu bir basın açıklaması yaparak, bundan önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de Giresun’un ve kent halkının ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

“KENT KONSEYİ FİKİR ÜRETME VE İLETME PLATFORMUDUR”

Kongreye iştirak ederek oy kullanan başta Belediye Başkanı Kerim Aksu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini ileten Karaibrahimoğlu, Giresun Kent Konseyi’nin yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması ile genel idare birimleri, yerel yönetim, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar ve sivil topumun seçimle oluşturduğu kent sorunlarının ortak akılla tartışıldığı, çözümlerinin araştırıldığı ve sonuçlarının ilgili makamlara iletildiği bir platform olduğunu söyledi.

Karaibrahimoğlu en kısa süre içinde yeni yürütme kurulu ile birlikte yapacakları toplantıda öncelikle eski projeleri ve şehir için aciliyet arz eden yeni projeleri değerlendirmeye alacaklarını belirterek, “Toplantımızda öncelikle kamunun terk ettiği ve terk edeceği yerlerde yapılaşmanın mutlaka şehrin ihtiyaçları göz önüne alınarak yerel yöneticilerin, sivil toplum örgütlerinin fikri alınarak imar planına göre yapılması için neler yapılacağının tespiti, halen üzerinde çalışmakta olduğumuz yurtiçinde ve yurtdışındaki Giresunlu akademisyenler, iş adamı, bürokrat ve özellikle yurtdışındaki adreslerini gösterir kataloğun biran önce bitirilmesi, Giresun’un kalkınması için herkesin hem fikir olduğu Turizm ile ilgili geniş boyutlu bir çalıştay yapılarak özellikle Kale ve Zeytinlik Semtinin turizmde daha fazla değerlendirilmesi, Giresun halkının şehrin ihtiyaçları ile ilgili görüşlerinin alınacağı sosyal platformun takibi, bu konular başta olmak üzere yürütme kurulu üyesi arkadaşlarımızın düşüncelerinin alınması ve kent konseyinin daha hızlı çalışması için kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin tespit edilmesi konularını görüşeceğiz” dedi.

“GİRESUN İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

Başta Vali ve Belediye Başkanı olmak üzere sivil toplum örgütleri ve basınla sıkı bir ilişki içinde olarak devamlı şekilde fikir alışverişi sağlayacaklarını kaydeden Karaibrahimoğlu daha önce de yaptıkları gibi siyasi görüş gözetmeksizin tüm milletvekillerine ve tüm ilgililere Kent Konseyinin gündemine aldığı konuları aktararak fikir ve yardımlarının talep edileceğini ifade etti.
Bundan önceki dönemde Giresun halkı ve basının verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaibrahimoğlu ayrıca, kendini bir kez daha bu göreve layık gören herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"