“Karadeniz içinde teşvik paketi istiyoruz”

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın 23 ili kapsayan yatırım ve teşvik paketini haklı ve doğru olarak niteledi. Bektaşoğlu, “Sayın Başbakanı ve hükümetini Karadeniz illeri içinde ayrı ve özel bir yatırım ve teşvik paketi açıklamaya davet ediyoruz” dedi. 


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, hükümetin Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olarak açıkladığı 23 ili kapsayan 35 milyarlık yatırım ve teşvik paketini, o yöremizin sorunlarının çözümüne katkı, terörle ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesi gibi nedenlerle haklı ve doğru bulduklarını açıkladı. Bektaşoğlu, Başbakan’ı dinlerken, “14 yıldır karayolları ağında olduğu halde yapılamayan Çanakçı, Dereli, Güce, Batlama yolunu, 50 yıldır açılamayan Eğribel Tüneli’ni, 14 yıldır atıl durumda tutulan, bütün faaliyetleri durdurulan Giresun Limanı’nı, 3 bin kişiye istihdam sağlayan kapanmış fabrikaları, Seka’yı, Fiskobirlik’i, Adel’i, Köykobir’i hatırladık.  46 milyon lira bütçeyle 533 köye hizmet yapan özel idareyi, alt yapı hizmetleriyle boğuşan belediyelerimizi, balıkçı barınaklarını, karanlıktaki yaylaları hatırladık” dedi.


KARADENİZ İÇİN DE ÖZEL TEŞVİK


Bektaşoğlu, aynı hassasiyetin Karadeniz Bölgesi için de gösterilmesini isterken “Kaynakların, bütçe imkanlarının, hizmetlerin eşit ve adil şekilde dağıtılması gerekir.


Bu ülkede sadece 23 il değil, 81 il var. Sayın Başbakanı ve hükümetini Karadeniz illeri içinde ayrı ve özel bir yatırım ve teşvik paketi açıklamaya davet ediyoruz.


Ulus birliği ve bütünlüğü ancak böyle sağlanır” diye konuştu.



“Karadeniz içinde teşvik paketi istiyoruz”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"