Kent Konseyinden Turizm Sempozyumu isteği

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Giresun’un kalkınması için en önemli unsurlardan birinin turizm olduğunu belirterek, bu konuda verim alınmak isteniyorsa mutlaka geniş katılımlı bir Turizm Sempozyumu düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Giresun Kent Konseyi olarak, bu konuya büyük önem verdiklerini ve her platformda dile getirdiklerini de aktaran Karaibrahimoğlu, “Turizm Giresun’un kalkınma aracıdır.

Ancak bu aracı bu zamana kadar gerektiği kadar verimli kullanamıyoruz. Bu yüzden sahip olduğumuz doğal ve kültürel güzellikleri turizme dönüştürmemiz için geniş kapsamlı bir Turizm Sempozyumu düzenlemek elzemdir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı A. Haluk Dursun’u ziyaret ederek konuyu kendisine ilettiklerini kaydeden Başkan Karaibrahimoğlu, “Geçtiğimiz yıl ocak ayında yürütme kurulu üyelerimizden oluşan bir ekiple Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı A. Haluk Dursun’la görüşmemiz neticesinde, kendilerinin başkanlığında Giresun’da bir turizm çalıştayı yapma kararı alındı. Ancak müsteşarımızın yoğun programı neticesinde bir neticeye varılamadı.” Diye konuştu.
“DÜŞÜNCELERİMİZİ SAYIN VALİMİZE DE İLETTİK”

Giresun’da bugüne kadar yapılan turizm çalışmaları ve sorunların konuşulacağı geniş boyutlu bir Turizm Sempozyumu’nun mutlaka valiliğin bilgi ve organizasyonu altında yapılmasına inandıkları için Vali Karahan ‘a da konuyu ilettiklerini belirten Karaibrahimoğlu , “Biz Turizm Sempozyumu konusunu Valilik Makamına muhtelif raporlar aracılığı ile ilettik. Son olarak geçtiğimiz hafta 17 Şubat Çarşamba günü Turizm Çalıştayı adı altında Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kendisine yine bir rapor sunduk. Ancak Vali Bey toplantı sonunda yazıyı -öyle olmasını umuyorum- masanın üzerinde unutarak gitti.  Bu durum bizleri çok üzmesine rağmen, sayın valimizin bizi ve bu konuyu ciddiye almadığını düşünmek istemiyoruz. ’’Dedi. Karaibrahimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğer turizmin gelişmesini istiyorsak, yurtiçi ve yurtdışında ki Giresunluların, Giresun Derneklerinin, Giresunlu Tur operatörlerinin, Giresunlu turizm işletmelerinin, Giresunlu iş adamlarının ve basın mensuplarının katılımlarıyla Giresun turizminin sorunlarının ve turizmle kalkınan diğer illerdeki örneklerin incelenerek Giresun turizminin nasıl gelişme kaydedebileceğinin tartışılmasının sağlanacağı bir sempozyum düzenlenmeli ve bu sempozyumun kitaplaştırılarak bu konuda bir yol haritası haline getirilmelidir. Bu sempozyumun geniş boyutlu organize edilebilmesinin, ilimiz adına tanıtım açısından da büyük bir kazanç olacağına inanıyoruz. Biz Kent Konseyi olarak gerek görülmesi halinde sempozyumla ilgili düşüncelerimizi anlatmaya her daim hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Karaibrahimoğlu ayrıca konuyu başta Vali Karahan olmak üzere ilgililerin bilgi ve takdirlerine sunduklarını söyledi.



Kent Konseyinden Turizm Sempozyumu isteği

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"