Robotlar Giresun’da yarışıyor

Milli Eğitim Bakanlı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün katılımı, Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı 4. Ulusal Özel Yetenekliler Robot Yarışması Giresun’da başladı.

Türkiye’nin 28 ilinden Giresun’a gelen Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri arasında beş kategoride gerçekleştirilen yarışmalar ile çocukların mekanik-robotik alanlarına dair bilgilerini becerilerini geliştirebilecekleri ve problem çözme becerilerini kullanabilecekleri, robotik alanında bilgi ve deneyim yönünden birbirlerini desteklemelerine imkan sağlanmış oldu.

Açılış konuşmasın da öğrencilere başarılar dileyen Vali Hasan Karahan, “Güzel bir yarışma, ulusal çapta olması bizi daha heyecanlandırıyor. Gençlerimize güvenimiz tamdır. İstikbal onlardadır, onların gayretin dedir ve onların alınterlerindedir. İnşallah hep beraber bugünde onların güzel eserlerini göreceğiz” dedi. Yarışma için Zonguldak’tan gelen Emirhan Şen, “Benim projem çizgi izleyen robot. Robotumuz da süre önemli bu süre içerisin de en kısa sürede verilen haritaya göre programlıyoruz. Bu programlamada da haritaya göre en kısa sürede kim yapar, iki hakkımız oluyor. Benim amacım ise en kısa sürede haritayı tamamlamak. Projemizin amacı otomatik kendi kendine giren arabalar yapılabilir. Projemiz şimdilik yarışma olarak yapsak ta geliştirile bilir hayatımızda da uygulana bilir” diye konuştu. 2 gün boyunca sürecek yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.



Robotlar Giresun’da yarışıyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"