TARİHİ AÇILIŞTA BULUŞTULAR

Yapımına 2011 yılında başlanılan ve Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile açıldı.

CANİKLİ, “50 YILLIK HAYALİMİZDİ”

Açılış töreninde konuşan AK parti Giresun Milletvekili Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli, havaalanın Recep Tayyip Erdoğan’ın eseri olduğunu belirterek, “İlk talimatını 2010 yılında gece yarısı vermişti. Giresun ve Orduluların 50 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Sağolsunlar” dedi.

Canikli, Ordu ve Giresunlulara 1964 yılından bu yana defalarca söz verildiğini 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan ve 75 Ulaştırma Bayındırlık Bakanı geçtiğini vurguladı. Bakan Canikli’nin ardından konuşan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Feridun Bilgin de havaalanın 300 milyon liraya mal olduğunu, yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Ordu ve Giresunlulara seslendi.

ERDOĞAN: “KILIÇDAROĞLU 30 YIL SONRASI İÇİN PROJE AÇIKLIYOR”

Davutoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşlara seslendi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Bugün Ordu ve Giresun için tarihi gün. Olmaz denilenin olduğu yapılamaz denilenin yapıldığı bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Ordu Havalimanı’nın açılışını yaptığımız gün. Son zamanlarda Kılıçdaroğlu, Ferhat ile Şirin hikayesini anlatmaya başladı. Öğrenmeye başlamış daha çok öğrenecek. Aşk her kişinin değil er kişinin işi.  Biz bölücü terör örgütünün desteklediği partiye rağmen Hakkari Havalimanı’nı bitiriyoruz. Kılıçıdaroğlu 30 yıl sonrası için proje açıklıyor. Kim öle kim kala. Cumhuriyetin 100 yıl dönümü için biz hedef koyduk. Milli gelirimiz 10 bin 500 dolar 2023’te hedef 25 bin dolar. Kurusıkı atmakla olmuyor bu işler. Sorumluluk istiyor. Bahçeli bize ileri geri hakaretler ediyor. Sayın Bahçeli ben sana hakaret etmeyeceğim. Muhatabım değilsin. Çankaya’ya çıkamayacağımı yarı yolda kalacağımı söylemişti. Biz öyle bir çıktık ki bunlar nal topladı.

BİZİM HEDEFİMİZ VAR

Biz hedef koyduk 2023 hedefi. Bizim görevimiz bitmiyor. 2053’te farklı bir Türkiye, Malazgirt’in bininci yılı 2071’de de hedefimiz var. Bu hedefleri koyan bu hedeflere yürüyen bir hükümet var. Biz bu millete sevdalıyız.

BUNLARIN DİKİLİ AĞACI YOK

26 bankayı bunlar iflas ettirdi, o zaman 40 milyar dolar bu ülke zarar etti yolsuzluklar tavan yaptı. Bunların dikili ağacı yok. Bunlar depremlerin altında kaldılar. Sakarya depreminin altında kaldılar. Bana muhtar olamaz dediler, doğru olmadım ama Belediye Başkanı oldum, Başbakan oldum, Cumhurbaşkanı oldum. Bana göre Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir. Mursi ve arkadaşlarını mahkum edenler hayırla anılmayacak.

BİZ BİR OLACAĞIZ

Bizim birliğe ihtiyacımız var. Biz bir olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim Rabia’mız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu devlet, bu milleti, bu milleti bölmek isteyenler hesap verecek.

PARALEL YAPI KAÇIYOR

Paralel yapı devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Başbakanlığım döneminde inlerine gireceğiz demiştim. Paralel yapı kaçıyor ama biz gereğini yapacağız.

DAVUTOĞLU, “BİZ HAYALLERİ GERÇEK YAPARIZ”

Ordu-Giresun havaalanında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mega projesine cevap verdi.  Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle oldu, “AK Parti’nin mega projeleri hayata geçtikçe Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı.  Ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız o hayal kurar. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor? Yine duysunlar. Dünyadaki en uzun kuleli asma köprü, 3. köprüyü inşa ediyoruz. Kanal İstanbul’un proje çalışmaları hızla ilerliyor. Dünyada ilk kez 3 katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Biz o merkezleri birleştiriyoruz. Biz onları yazdık, inşa ettik. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor. Dünyanın en uzun 4. Asma köprüsünü İzmit Körfezi’nde inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun ikinci çift tüp tünelini Ovit’te inşa ediyoruz.  Ana vatanla yavru vatanı su tüneli ile kim birleştiriyor? Bunların hepsi mega proje. Bunları hayal bile edemezler. Dünyada 3. Deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. İnşallah Rize’de de aynı yöntemle inşa edeceğiz. Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Biz dünya ile yarışıyoruz.  MHP’nin 2002’deki Ulaştırma Bakanı’na sormuşlar o zaman. YHT projesini görünce ‘Biz değil torunlarımız bile göremez’ demiş. Hızlı treni gördük mü? Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş. Biz şu ana kadar 8 lojistik merkez kurduk. 6’sının yapımı devam ediyor.



TARİHİ AÇILIŞTA BULUŞTULAR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"