Bakan Canikli açılışlarını sürdürüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Giresun Valisi Hasan Karahan, Eynesil ilçesi Ören Beldesinde yapımı tamamlanan İlkokul ek binasının açılışını gerçekleştirdiler. Bakan Canikli öğrenciler hitaben yaptığı konuşmada, “Değerli yavrularım, değerli genç kardeşlerim bütün bunları sizler için yapıyoruz. Siz bizim, bu ülkenin geleceğisiniz. Bugün belki ne olup, bittiğinin çok farkında olmayabilirsiniz. Ama siz bu toplumu ileriye taşıyacaksınız. Sizin ağabeylerinizin, ablalarınızın, amcalarınızın yaptığı işleri bir gün siz devralacaksınız. Yani bir gün bakan olacaksınız, vali olacaksınız, kaymakam siz olacaksınız. Belediye Başkanı siz olacaksınız. Bir zamanlar bizde çocuktuk, sizin gibiydik. Özellikle Ören’de bu eğitimdeki başarı beni çok mutlu etti” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan da açılışın mütevazı bir açılış olduğunu belirterek. “Biz köylerde, beldelerde açılış yapmıyoruz. Dizgine Yayla Şenliklerinin yapıldığı yol üzerinde olunca hem bu açılışı yapalım hem şenliğimizi yapalım. Hakikaten Milli Eğitimde çok büyük yatırımlar yaptık. Gerçekten Giresunlular hizmeti takdir ediyorlar. Giresunlular hizmet edeni takdir ediyorlar, baş tacı yapıyorlar” dedi.

Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt’ta yaptığı konuşmada “Bir ülkenin gelişmesi için eğitim en önemli unsurdur. Güçlü yarınlara ulaşmak eğitimli insan gücüyle mümkündür. Bu yatırımla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güzel, daha rahat bir ortamda eğitimlerine devam edeceklerdir. “Diyerek, yapılan yatırımlardan dolayı Bakan Canikli ve Vali Karahan’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi; Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, eşi Hatice Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, eşi Şule Meral Karahan, Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, İl Jandarma Komutanı J.Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Özkök ve protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi. Açılış törenine ayrıca Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener,  Ören Belde Belediye Başkanı Habip Usta, Çavuşlu belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.


Ahmet CEYLAN



Bakan Canikli açılışlarını sürdürüyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"