Engelli derneklerine proje eğitimi

Giresun Çotanak Bedensel Engelliler Spor Kulübü (Çotanak BESK) Derneğinde 32 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) eğitimi düzenlendi.

Engelli ve engelli yakınlarının oluşan 14 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim, mesai saatleri dışında Giresun Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Eurodesk İrtibat Noktası Ali Yılmaz tarafından verildi. Eğitimde katılımcılar iki gruba ayrılarak Japonya Büyükelçiliği Yerel Hibe Programına “Gezici Ağız ve Diş Sağlığı” projesi ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programına “Engelsiz Girişimcilik Eğitimi” projelerini hazırladılar. Eğitim programı uygulamalı olarak ve açık teklif çağrılarına yönelik düzenlendi.


Programın sonunda katılımcılara sertifikaları Giresun Çotanak BESK Başkanı Ercan Ceylan tarafından verildi. Başkan Ceylan 2015 yılında AB Mali Fonları, KOSGEB, İŞKUR, DOKA ve Dernekler Dairesi Başkanlığı gibi farklı kurum ve kuruluşlar tarafından duyurulan hibe çağrılarına engelli bireylerin kendi ihtiyaç ve sorunları kapsamında bu programlarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için proje hazırlama eğitimi yapıldığını böylece engelli birey ve ailelerinin kendi projelerini kendilerinin kimseye muhtaç kalmadan hazırlayıp yönetebileceğini söyledi. Bundan sonraki süreçte dernek olarak bu tarz eğitimlere devam edeceklerini belirten Ceylan, engelli bireylerin hayata katılımı ve sosyalleşmeleri açısından spora teşvik edici faaliyetlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.



Engelli derneklerine proje eğitimi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"