Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlandı

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da anma etkinlikleriyle kutlandı.


Tören sabah saat 9.00’da Giresun Kalesinde bulunan şehitlik anıtı önünde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören çelenklerin sunulması ile devam etti. Çelenk sunumundan sonra yapılan silah atışı ve Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru ve Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehitlik anı defteri ne Çanakkale Zaferi ile ilgili düşüncelerini yazdılar.


Törene; Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik, Barış Demirtaş ve Cahit Karatepe, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Kurmay Başkanı J.Krm. Yarbay Polat Mavuş, İl Genel Meclis Başkanı Murşit Gürel, siyasi parti temsilcileri,  askeri ve mülki erkân, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile vatandaş ve öğrencilerin katıldı.


Kale’deki Şehitlik Anıtı’nda yapılan törenin ardından saat 10.00’da Vahit Sütlaş Sahnesi’nde gerçekleştirilen kutlamalar yoğun ilgi gördü. Yeşilgiresun Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, sunumlar Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro oyunları ve son olarak Çanakkale konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından anma ve kutlama törenleri sona erdi.



Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlandı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"