Derelideki STK’lardan yol ve altın arama tepkisi

Dereli Esnaf Odası ve Dereli Şoförler Odası Dereli-Giresun Karayolu ve Konuklu Köyü’nde altın arama faaliyetleri ile ilgili tepki gösterdi. “Biz bu coğrafyada yaşamaya karar verdik. Buradan göçmeyi düşünmüyoruz” diyerek HES’ler ve altın arama faaliyetleri konusunda tepkisini gösteren Dereli Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Bıçak “Biz bu coğrafyada yaşamaya karar verdik. Buradan göçmeyi düşünmüyoruz. Çocuklarımızı bu topraklarda yetiştireceğiz. İki yanı HES santraliyle kuşatılmış sularına siyanür bulaşma tehlikesi bulunan turizm konusunda atılım yapılıp doğası bozulan ilçemizi neden hor kullanıyoruz? Neden bu güzellikleri tüketiyoruz?” dedi.


Altın arama faaliyetleri ile ilgili konuşan Dereli Esnaf Odası Başkanı Hasan AKAR ise “Doğaya en az zarar verecek, siyanür kullanılmayacak ülke menfaati gözetilerek yapılan aramaya karşı değiliz. Ancak yöremizde altın rezervi var ise arama faaliyetleri açık maden işletmesi şeklinde değil tüneller kazılarak kapalı işletme şeklinde yapılmalı. Turizm bölgemizde açık maden işletmesi doğayı tahrip eder, doğamızın güzelliği kaybolur. Siyanürü bölgemizde kesinlikle istemiyoruz. Açık maden işletmesi, istemiyoruz” dedi.


YOL İÇİN ORTAK DEKLERASYON ÇİLEMİZ NE ZAMAN BİTECEK?


2015 sonunda Duroğlu Tüneli’nin biteceğinin söylendiğini hatırlatan Dereli Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Bıçak ile Esnaf Odası Başkanı Hasan Akar Dereli-Giresun Karayolu’nun akıbeti ile ilgili ortak deklerasyona imza atarak yetkilileri göreve çağırdı. Duroğlu Tüneli inşaatı ile Dereli-Giresun Karayolu çalışmalarının ne zaman biteceğini soran Bıçak ve Akar, “Her gün yolun tozunu yutuyoruz. Duroğlu Tüneli 2015 sonunda bitecekti. Son durum nedir? Bilmiyoruz. Yolun geri kalanında çalışma tamamen durdu. Çalışmalar neden durdu? İhaleler ne zaman yapıldı ya da yapılacak? Yüklenici firmalar kim? Neden kamuoyundan gizleniyor? Kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyoruz” dedi.



Derelideki STK’lardan yol ve altın arama tepkisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"